KRAV MAGA NORDIC

GRUNDPRINCIPER​ ​
FÖR​ ​KRAV​ ​MAGA:

 • Undvik att bli skadad
 • Neutralisera hotet
 • Kontra så tidigt som möjligt
 • Använd kroppens naturliga reflexer
 • Använd föremål i din omgivning
 • Angrip motståndarens svaga punkter
 • Ha kontroll på din omgivning

Den populära självförsvarsformen Krav Maga är allsidig och förbättrar din taktiska, tekniska, fysiska och psykiska förmåga. Polis, militär och livvakter var den huvudsakliga målgruppen när systemet skapades, yrkesroller som måste ha ett självskydd som fungerar i realistiska situationer.

 

Som utövare av Krav Maga tränar man försvar mot hot och attacker stående, sittande, liggande, mot vapen, flera angripare, i mörker, trånga utrymmen, stressade situationer och så vidare. Teknikerna är lätta lära och bygger på instinktiva rörelser och reflexer.

 

Krav Maga anses av många vara den överlägset bästa kampmetoden för att skapa bäst resultat på kortast tid.

Vi startade Krav Maga Nordic med ett tydligt mål: att erbjuda självförsvarsträning i världsklass.

Jens Berglund som är aktiv inom Krav Maga Nordic har tränat Krav Maga sedan 1997 och varit instruktör sedan 1999. Mellan 2003-2011 har han utvecklat Försvarsmaktens Närkampssystem som bland annat baserats på Krav Maga och utbildat instruktörer och examinatorer, men även livvakter och specialenheter inom Försvarsmakten och Polisen. Jens Berglund har vid sidan av instruktörsrollen erfarenhet från ett hundratal livvakts- och säkerhetsuppdrag i högriskmiljöer.

Flera av våra instruktörer har bakgrund som militär, polis, säkerhetschef, livvakt, psykolog, vårdpersonal, läkare, jurister, lärare, mm. Samtliga instruktörer har mycket goda kunskaper och färdigheter inom självförsvar, taktik och fysisk träning och har genomfört kvalificerad utbildning i pedagogik och utbildningsmetodik. De högt ställda kraven på våra instruktörer säkerställer en snabb, enkel och säker inlärning som passar såväl nybörjare som elit, tjej som kille, ungdom som senior.

Vi är en fristående organisation som sedan 2008 som lägger fullt fokus på att utveckla och erbjuda det bästa inom självförsvar och personsäkerhet. Vi kvalitetssäkrar, granskar och utvärderar regelbundet träningsmoment, metod och teknik för att kunna garantera att våra utbildningar alltid är realistiska, evidensbaserade och effektiva.

KLUBBTRÄNING

Från vår klubb i Linköping utvecklar och erbjuder Krav Maga Nordic marknadens mest effektiva och kompletta självförsvarssystem samt säkerhetsutbildningar och taktisk träning för en rad aktörer.

Våra pass är allsidigt sammansatta och blandar teknik, taktik, kampövningar och fysisk träning för optimal inlärning och utveckling. Såväl teknisk som fysisk belastning anpassas efter dina personliga förutsättningar så att du, oavsett din nivå, blir utmanad just där du är.

Passen är minst 60 minuter och börjar alltid med en ordentlig uppvärmning för att undvika skador. För att kunna hänga med på träningen och i gruppen behöver du självfallet inte gå på alla pass. Under terminen repeteras innehållet regelbundet.

Ordinarie nybörjarintag är terminsstart höst- och vårtermin.

Trivsel- och säkerhetsregler gäller för att delta i träningen.

TACTICAL FITNESS

I vår träning har vi integrerat en speciell form av funktionell fysisk träning – Tactical Fitness. Målet är att öka den fysiska kapaciteten och viljestyrkan att hantera verkliga situationer som kamp, flykt eller att flytta en skadad person. Träningen bygger på kort tid upp en funktionell helkroppsstyrka och kondition, vilket ger god hälsa och funktion, även i mer vardagliga utmaningar som att lyfta, flytta eller bära.

Tactical Fitness sker i huvudsak som cirkelträning med mittsar, din egen kroppsvikt eller olika funktionella vikter. Under vissa övningar används en annan persons kroppsvikt för större utmaning.

Tactical Fitness karaktäriseras av följande:

 • Hög puls
 • Flera muskelgrupper i en övning
 • Kontinuerligt utförande utan vila
 • Kort tid, 5‐15 minuter
 • Självförsvarsanpassad
 • Anpassningsbar efter individen

GRADERING & NIVÅER

I vår träning har vi integrerat en speciell form av funktionell fysisk träning – Tactical Fitness. Målet är att öka den fysiska kapaciteten och viljestyrkan att hantera verkliga situationer som kamp, flykt eller att flytta en skadad person. Träningen bygger på kort tid upp en funktionell helkroppsstyrka och kondition, vilket ger god hälsa och funktion, även i mer vardagliga utmaningar som att lyfta, flytta eller bära.

Tactical Fitness sker i huvudsak som cirkelträning med mittsar, din egen kroppsvikt eller olika funktionella vikter. Under vissa övningar används en annan persons kroppsvikt för större utmaning.

Basic

Grundnivån (Basic) är riktad till alla som enkelt vill lära sig ett effektivt och realistiskt självförsvar och samtidigt förbättra sin fysiska förmåga och komma i form. Du behöver inte vara vältränad innan du kommer hit då alla tränar efter sina egna förutsättningar. Vi välkomnar alla kvinnor och män som är intresserade av att utvecklas med oss och samtidigt ha roligt och svettas.
Steg
1

Intermediate

På fortsättningsnivåerna (Intermediate 1 – 2) stegras belastningen något med svårare självförsvarssituationer, så som flera motståndare och högre fysisk belastning. Vi lägger även på moment med vapen så som kniv och batong. På denna nivå tillkommer även mer kamp och sparring för att bättre förbereda dig för den stress och det adrenalinpåslag en självförsvarssituation medför.
Steg
2

Advanced

På de avancerade nivåerna (Advanced 1 – 3) så ökar friktionerna påtagligt. Här lägger vi in moment som mörker och trånga utrymmen, vapen som pistol och automatkarbiner samt tredjepartsskydd (skydd av annan person). Här fortsätter den fysiska och mentala belastningen att öka och ställer högre krav på din förmåga att agera korrekt i stressade situationer och att fortsätta kämpa även när kroppen säger emot.
Steg
3

Specialist

Specialistnivåerna (Specialist 1 – 3) är de mest krävande Krav Maga Nordic har att erbjuda. Friktionerna består här av extrem fysisk och psykisk belastning, avancerad problemlösning under stress, oväntade problem, improviserade vapen samt gisslansituationer. Endast ett fåtal har äran att bära dessa utbildningstecken och kan skryta med att de har tillägnat sig ett av de mest verklighetsnära och empiriskt grundade självförsvarssystem som finns på den civila marknaden.
Steg
4
LINKÖPING

KFUM Krav Maga Nordic Linköping

Brigadgatan 20

587 58 Linköping

[email protected]

© Krav Maga Nordic 2018.