OM KRAV MAGA

Den populära självförsvarsformen Krav Maga är allsidig och arbetar från olika aspekter med att göra dig mer förberedd på olika säkerhetsrelaterade utmaningar. Detta genom att förbättra din taktiska, tekniska, fysiska och psykiska förmåga. Polis, militär och livvakter var den huvudsakliga målgruppen när systemet skapades, yrkesroller där man ofta möter faror och måste ha ett självskydd som fungerar i realistiska situationer.

 

Som utövare av Krav Maga tränar man försvar mot hot och attacker på ett flertal sätt; stående, sittande, liggande, mot vapen, flera angripare, i mörker, trånga utrymmen, stressade situationer och så vidare. Teknikerna bygger till stor del på instinktiva rörelser och reflexer och Krav Maga anses av många vara den överlägset bästa kampmetoden för att skapa bäst resultat på kortast tid.

 

Krav​ ​Maga​, av hebreiska מגע קרב, ”närstrid”, (sammansatt av krav, ”strid”; maga, ”kontakt, nära”).

GRUNDPRINCIPER​ ​
FÖR​ ​KRAV​ ​MAGA:

  • Undvik att bli skadad
  • Neutralisera hotet
  • Kontra så tidigt som möjligt
  • Använd kroppens naturliga reflexer
  • Använd föremål i din omgivning
  • Angrip motståndarens svaga punkter
  • Ha kontroll på din omgivning

KRAV MAGA NORDIC

Vi startade Krav Maga Nordic med ett tydligt mål: att erbjuda självförsvarsträning i världsklass.

Jens Berglund som är aktiv inom Krav Maga Nordic har tränat Krav Maga sedan 1997 och varit instruktör sedan 1999. Mellan 2003-2011 har han utvecklat Försvarsmaktens Närkampssystem som baserats på Krav Maga och utbildat instruktörer och examinatorer, men även livvakter och specialenheter inom Försvarsmakten och Polisen. Jens Berglund har vid sidan av instruktörsrollen erfarenhet från ett hundratal livvakts- och säkerhetsuppdrag i högriskmiljöer från bland annat Afghanistan, Brasilien, Indien, Kenya, Kosovo, Mellanöstern, Thailand.

Flera av våra instruktörer har bakgrund som militär, polis, säkerhetschef, livvakt, psykolog, vårdpersonal, läkare, jurister, lärare, mm. Samtliga instruktörer har mycket goda kunskaper och färdigheter inom självförsvar, taktik och fysisk träning och har genomfört kvalificerad utbildning i pedagogik och utbildningsmetodik. De högt ställda kraven på våra instruktörer säkerställer en snabb, enkel och säker inlärning som passar såväl nybörjare som elit, tjej eller kille, ungdom eller senior.

Vi är en fristående organisation som sedan 2008 som lägger fullt fokus på att utveckla och erbjuda det bästa inom självförsvar och personsäkerhet. Vi kvalitetssäkrar, granskar och utvärderar regelbundet träningsmoment, metod och teknik för att kunna garantera att våra utbildningar alltid är realistiska, evidensbaserade och effektiva.

Välkommen att prova på!

LINKÖPING

KFUM Krav Maga Nordic Linköping

Brigadgatan 20

587 58 Linköping

[email protected]

© Krav Maga Nordic 2018.