Krav Maga självförsvar

Krav Maga utvecklades av Imi Lichtenfeld på 1930-talet, men sedan metoden togs i bruk av den israeliska armén på 1960-talet har sedan dess spridit sig till myndigheter i flera länder och även som civilt självförsvar. Krav Maga är allsidigt och arbetar från olika aspekter med att göra dig mer förberedd på utmaningar. Detta genom att förbättra din taktiska, tekniska, fysiska och psykiska förmåga. Polis, militär och livvakter var den huvudsakliga målgruppen när systemet skapades, yrkesroller där man ofta möter faror och måste ha något som verkligen fungerar redan efter kort tids träning.

Krav Maga, av hebreiska קרב מגע, ”närstrid”, (sammansatt av krav, ”strid”; maga, ”kontakt, nära”)

Principer

Anledningen till att det Krav Maga är så effektivt, går så snabbt att lära sig och fungerar för alla är dessa sju principer:

  • Undvik att bli skadad
  • Neutralisera hotet
  • Kontra så snart som möjligt
  • Använd kroppens naturliga reflexer
  • Använd föremål i din omgivning
  • Angrip motståndarens svaga punkter
  • Ha kontroll på din omgivning

Tekniker och stegringsplan

Krav Maga Nordics kursinnehåll är uppbyggt kring en utbildningsplan som är framtagen för att på effektivast tänkbara sett förmedla kunskaper och färdigheter. Efter hand lär du dig att hantera svårare och mer ovanliga problem. Stegringen sker genom så kallade friktioner, vilket innebär att du gradvis får hantera allt mer komplicerade och utmanande yttre faktorer.

Krav Maga Nordic - Tekniköversikt

Krav Maga Nordic - Stegringsplan

Nivåer

Träningen syftar till att göra dig effektivare och vi jämför inte resultat mellan elever, det finns utrymme att utvecklas i egen takt efter egna förutsättningar. För att hjälpa dig att utvecklas och nå dina mål finns möjlighet till förmågetest.

Krav Maga Nordic - Grading System and Diplomas

Läs mer om Krav Magas graderingssystem här.

Mer om Krav Maga

Läs mer om Krav Maga på Wikipedia.